torstai 28. maaliskuuta 2013

Aamunavaukset
On perjantaiaamu ja oppilas on juuri saapunut koulun pihaan. Ennen kuin hän ehtii sisälle, kellot soivat ja ovet menevät lukkoon. Siinä meni tilaisuus olla saamatta myöhästymismerkintää.

Toinen oppilas, joka on saapunut aikaisemmin ja nojaa nyt seinää vasten, ei ole kuitenkaan yhtään sen onnekkaampi. Aamunavauksessa on nimittäin sössöttävä pappi, jonka puheesta erottaa parhaimmillaan yhden sanan kymmenestä.

Papin jaarittelu kestää yli viisi minuuttia, eikä loppua tunnu olevan. Oppilas kiemurtelee seinää vasten löytääkseen paremman asennon ja vaihtelee painoa jalalta toiselle. Hän rukoilee mielessään, että pääsisi jo luokkaan istumaan.

Kun kumpikin oppilas palaa viikonlopun jälkeen kouluun, sama tapahtuu taas.

Yksi myöhästyy ja toinen tulee ajoissa. Tällä kertaa, ajoissa saapuneen oppilaan ei kuitenkaan tarvitse odottaa, että pääsisi lepuuttamaan jalkojaan, sillä aamunavauksen pitää henkilö, joka antaa luvan istua puheensa aikana.

Ovien ulkopuolella olevahan ei tästä mitään hyödy, mutta ajoissa tullut oppilas nauttii täysin siemauksin siitä, kun ei tarvitse seistä.

Veera
kuva: Julia  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti