perjantai 29. maaliskuuta 2013

Kaapit


Joka vuosi Pohjolanrinteen koulussa jaetaan kaapit halukkaiden oppilaiden kesken. Voit luokitella itsesi onnekkaaksi, jos kaappisi paikka miellyttää sinua, sillä joudut kestämään sen kanssa koko loppuvuoden ajan.

Mitäpä jos kaappisi onkin kaikkein alimpana? Joudut kyykistelemään lattian tasossa ja odottamaan, että muut saavat kaappinsa auki ulkovälitunnin jälkeen, sillä jos et ole ensimmäinen, joudut odottamaan pitkään. Tai mitä jos kyseessä onkin päinvastainen tilanne. Olet lyhyt ja saatkin kaikista ylimmän kaapin. Joudut kurottelemaan, jotta ylettyisit muuttamaan kaappisi koodin oikeaksi. Tosiaan, jos saat keskimmäisen kaapin, olet onnekas.

Kaappien sijainti on myös eräs merkittävä asia. Jotkut kaapit ovat sijoitettu hyville paikoille, koulun käytävien sivuille, mutta muutamat kaapeista on laitettu ruokalan jonojen eteen. Ruokailun aikana oppilailla on  tapana jättää reppunsa ja laukkunsa kaappien eteen. Ongelmaa ei ole muuten kuin silloin, kun tarvitset kaapista jotain ja joudut työntämään reput kaappisi edestä. Se ei ole iso ongelma, mutta se käy toisinaan hermoille, todennäköisesti jokaisen kohdalla, joka on joskus omistanut kaapin tältä kohdalta.

Toinen asia on mopokaapit. Mitä järkeä niissä on? Ihmisistä tuntuu olevan helpompaa jättää kypärät kaappien päälle, mikäpä siinä, mutta mitä järkeä on omistaa isompi kaappi, jos ylimääräisellä tilalla ei tee mitään. Tämäkin tila olisi voitu käyttää hyödyllisemmin koulua suunitellessa.

Mielessäni on monta kertaa käynyt myös se, miksi yläkertaan ei ole laitettu kaappeja.  Niistä olisi voitu tehdä isompia ja niiden lukumäärää olisi voitu lisätä. Ei se olisi niin vaikeaa kävellä rappuset ylös ja hakea tavaransa ylhäältä vaikka seuraava tunti olisi alakerrassa. Kaiken lisäksi koulun yläkerrassa olisi ollut tilaa tälle, jos naulakot olisi otettu pois tai siirretty toiseen, järkevämpään paikkaan.

Vaikka kaapeista on käynyt ilmi monta negatiivista puolta, on olemassa monia positiivisia puolia. Kuten se ,että saat esimerkiksi osan kirjoistasi kaappiin ettei sinun tarvitse kuljettaa niitä turhaan mukanasi edestakaisin. Sama pätee myös liikuntatunneilla tarvittaviin välineisiin, kuten luistimiin.

Joten eivät pienet viat haittaa asioissa, joita kuitenkin tarvitsemme melkein joka päivä.

Julia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti