torstai 28. maaliskuuta 2013

Ysiluokkalaisten tunnelmia

Haastettelin useita ysiluokkalaisia. Halusin tietää heidän suhtautumistaan Polariin ja polarilaisuuteen ja kuulla mietteitä jatko-opinnoista. Tässä postauksessa kerron millaisia vastauksia sain!

Millainen ysiluokka on ollut?
Kaikkien vastaajien mielestä ysiluokka on ollut haastava; on ollut paljon tehtävää ja paineita. Joitakin opinnot ovat stressanneet. Suurin osa vastaajista ovat pyrkineet parantamaan koulumenestystä ysin aikana. Toisaalta kaikkien yhteinen mielipide oli se, että ysillä on ollut kivempaa ja rennompaa kuin aikaisempina vuosina. Ysit ovat olleet tiiviisti yhdessä ja  vastaajien mukaan esimerkiksi joulunäytelmä tutustutti ysejä toisiinsa ja loi ryhmähenkeä. Kaikkien mielestä on ollut kivaa olla koulun vanhin ja aika on kulunut nopeasti. Vastaajat ovat huomanneet, että koulunkäyntiin ei pidä enää suhtautua "ihan-sama-asenteella".

Millainen fiilis on tässä vaiheessa vuotta?
Vastaajat kertoivat olevansa hyvillä mielin. Osa tunsi helpotuksen tunteita; pian tämä on ohi. Paineet ovat hellittäneet yhteishaun myötä, mutta viimeiset kuukaudet jännittää, koska tulee paljon kokeita ja työtä. Osalle vastaajista ysiluokka ei merkitse niin paljoa, se on vain osa yhdeksänvuotista peruskoulua. Silti tässä vaiheessa kouluvuotta odottaa kevättä jo paljon.

Millaisia asioita Polarissa jäät ikävöimään lähtiessäsi jatko-opintoihin?
Kaikki vastaajat kertoivat, että tulevat luultavasti ikävöimään koulukavereita, omaa luokkaa tai yhteishenkeä. Yhteiset hetket, kuten ruokailu jää hyvinä muistoina mieliin. Myös välituntikahvilat ovat olleet kivoja hetkiä Polarissa. Joitakin opettajia jäädään ikävöimään kivojen oppituntien ja hyvän opetuksen vuoksi. Helppoa kulkuyhteyttä tulee ikävä muutamilla vastaajilla, kulkeminen toiselle paikkakunnalle kouluun jännittää. Myös tunne siitä, että joku huolehtii (luokanvalvoja, muut opettajat) on ollut helpottavaa, "holhoamista" ei ole enää jatko-opinnoissa.
Vastakohtaisesti tupakoinnin rajoittamista, joitakin epämieluisia opettajia ja koulukavereita ja kouluruokaa ei tule ikävä.

Millaisilla mielin lähdet Polarista?
Vastaajien mielestä on haikeaa lähteä. Ysiluokka on ollut kiva ja ilmapiiri hyvä. Polari on tuttu ja turvallinen koulu ja uuteen kouluun lähteminen jännittää, jopa pelottaa. Toisaalta uudet tuulet, ihmiset ja opiskelu on useimpien mielestä "jees". Vaikka onkin haikeaa lähteä, kaikki kertoivat fiiliksen olevan hyvä. Toisaalta moni sanoi olevansa ylpeä itsestään. Jatko-opinnot puhuttavat ja jännittävät. Joitakin vastaajia jännittää se, minne pääsee opiskelemaan. Polari on hieno ja viihtyisä koulu vastaajien mielestä.


Jutellessani koulukavereideni kanssa minulle jäi vahvasti sellanen tunne, että Polarista on tykätty. Polarivuodet ovat olleet kivoja, vaikka jatko-opintoihin onkin mukava siirtyä. Itse olen samoilla mielin ja on hyvä, että ysit puhuvat jatko-opinnoista ja tuntemuksistaan niihin liittyen yhdessä. 

Claudia :) Ei kommentteja:

Lähetä kommentti