maanantai 15. huhtikuuta 2013

Elämäni numeroina - Pekka Vihervalli kertoo

Lapsuusiän perheeseeni kuului kaksi lasta. Minulla on isosisko, joka aikanaan katsoi minun perääni. Nyt tilanne on toisin päin. Numero kaksi on tärkeä myös siksi, että menin naimisiin 2. elokuuta.

8 Riihimäen koti on kahdeksas kotini. Ensimmäinen oma kotini oli Heinäpäässä Oulussa. Sieltä mieleeni on jäänyt läheisen tehtaan kamala haju. Heinäpää on paikka, jonne en haluaisi palata. Nykyinen kotikaupunki Riihimäki löytyi kirjaimellisesti netistä. Etsimme omakotitaloa, ja täältä löytyi sopiva. Riihimäki muistuttaa minua Oulusta: tuntuu kuin olisin palannut juurilleni, kun asun täällä. Ihmiset ovat täällä avoimia ja tulevat juttelemaan, vaikka eivät tuntisi. Se on mukavaa.

7 Asuin Helsingissä seitsemän vuotta. Siellä lempipaikkani ovat Munkkiniemen rantakalliot. Riihimäellä kaipaan ratikkakiskojen kitinää.

7 Sama numero toiseen kertaan! Olen ollut opetusalan tehtävissä seitsemän vuotta. Olen ollut töissä Aleksis Kiven koulussa, Ala-Malmin peruskoulussa ja Alppilan yläasteella. Sieltä tulin tänne Riihimäelle. Samanlaista kaikissa kouluissa on se, että työkaverit luovat viihtyisän työilmapiirin. Kun vertaan Pohjolanrinteen koulua edelliseen työpaikkaani, havaitsen muutamia eroja: Ensinnäkin täällä opiskellaan perinteiseen peruskoulutyyliin. Alppilassa kaikki oppiaineet oli kurssitettu. Toiseksi täällä on rauhallisempi tunnelma kuin Alppilassa.

30 Toukokuun 30. päivä perheeseemme pitäisi syntyä toinen lapsi. Sitten perheessämme on kuusi jäsentä, joista kaksi on shiba inu -rotuisia koiria.

                                                    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti