keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Hauki ja made lähikuvassa eli kalojen preparointia

Kanslistimme Anne on jo vuosia innokkaana pilkkijänä tuonut meille BI-tunneilla avattavat kalat. Tavallisesti saamme häneltä noi 20 cm pitkiä ahvenia, mutta nyt tänä talvena Anne on saanut useita isoja ja komeita haukia.





Avaamme kaloja kalan sisuskalujen oppimiseksi ja havainnollistamiseksi. Asiaan liittyvän teorian olimme käyneet jo aiemmin tunnilla läpi. Luokassa oli innostunut ja mukava tunnelma, eikä kukaan paennut ulos luokasta kalan hajua tai raatojen näkemistä. Osa katseli avaamista, ja käsiksi kaloihin kävi seitsemän rohkeaa oppilasta. 









Oppilaat kommentoivat tuntia näin:

- Selvisin tunnista, mutta en ollut yökkimisreaktioitteni kanssa yksin!
- Sen kalan teurastaminen oli kyllä hauskaa!
- Kalan leikkaaminen oli kyllä kivaa, mutta se haisi kamalalta!
- Tunnista jäi kalan sisäelimet hyvin mieleen!


Jaana Hiltunen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti