tiistai 16. huhtikuuta 2013

Rehtorin tervehdys
Pohjolanrinteen koulun taival alkoi Riihimäen yhteiskouluna vuonna 1963. Yhteiskoulussa opiskelivat sekä pojat että tytöt ja opiskelemaan pyrkijöitä oli runsaasti. Rehtori Kalevi Huovinen luotsasi koulua erinomaisesti opettajakunnan kanssa. Suosiota riitti ja koulu saavutti erinomaisia oppimistuloksia. Vuonna 1967 saatiin käyttöön oma hieno arkkitehti Valjakan suunnittelema koulutalo Pohjolankadulle.

Peruskoulu-uudistuksen myötä koulun nimi muuttui Pohjolanrinteen kouluksi vuonna 1976 ja rehtorina aloitti Eeva-Reetta Mäsä. Lukion rehtorina jatkoi Kalevi Huovinen. Vuonna 1994 lukiot yhdistettiin ja toiminta jatkui Riihimäen lukiona Koulukadun tiloissa. 

Pohjolanrinteen koulu juhlii tänä vuonna 50 vuotta kestänyttä koulutaivaltaan.

Koulussa pidetään edelleen arvossa perinteitä. Tämä näkyy mm. joulunäytelmä- ja kabareeperinteen vaalimisena. Joulukahvitilaisuuteen kutsutaan edelleen aiemmin koulussa työskennelleitä opettajia ja rehtoreita.

Pyrimme pysymään mukana kehityksessä ja muutaman vuoden ajan olemme panostaneet opetusteknologian käytön lisäämiseen pedagogisesti oivaltavalla tavalla.

Yhdessä tekeminen ja yhteistyötaitojen oppiminen on ollut ja tulee jatkossakin olemaan tärkeä oppimisen osa. Polarissa kasvatetaan ensin ja opetetaan vasta sen jälkeen. Muiden huomioonottaminen on taito, josta hyötyy niin yhteisö kuin sen yksittäiset toimijat. Hyvien tapojen korostamista ei voi tehdä liikaa.

Polarilaisuus yhdistää meitä tässä talossa nykyään toimivia ja aikaisemmin toimineita. Kiitos kaikille teille, jotka olette osaltanne vaikuttaneet tai vaikutatte edelleen koulumme toimintaan. Juhlistakaamme yhdessä 50-vuotiasta Pohjolanrinteen koulua kukin omalla tavallamme. Täällä koululla vietämme tällä viikolla teemaviikkoa juhlan kunniaksi. Toivottavasti jo arjessa näkyvä oppimisen ja opettamisen ilo kukkii runsaasti juuri tällä viikolla.

Taina Koistinen
Pohjolanrinteen koulun rehtori


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti